Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 2-3 скилидки чесън
- зехтин
- 3 ч.л коняк
- 1 с.л червен пипер
- 150 гр доматен сок
- сол и черен пипер на вкус
- 2-3 стръка магданоз
- 4 пилешки бутчета
- 60г масло
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват и нарязват на средно големи кубчета. За 5-6 минути се слагат във вряща подсолена вода, след което се прецеждат и запържват в тиган, заедно със скълцаните скилидки чесън, червения пипер и доматената салса. Разбърква се добре, след което се добавят конякът и подправките. Картофките се изсипват в подходяща тава, добавят се и изчистените и измити бутчета, като преди това се сложат също за 5-6 минути във врящата подсолена вода. Върху бутчетата се разпределя маслото и се запича в предварително загрята фурна за около 30-35 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар