RSS

вторник, 3 декември 2013 г.

Коледни мъфинки – снежинки

Необходими продукти  :


  •         1 ч.ч. кисело мляко
  •         10г бакпулвер
  •         1 ч.ч. захар
  •         1/2 ч.ч. олио
  •         2 ч.ч. брашно
  •         1 бр. ябълка
  •         канела на вкус
  •         пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:


Киселото мляко се смесва с бакпулвера и захарта. Разбива се. Прибавят се олиото, настърганата предварително ябълка, канелата и брашното. Разбърква се добре, след което сместа се изсипва във формички за мъфини, като се пълнят до половината. Пекат се около 15-20 минути на 180 градуса. След изпичането се нареждат в подходящ поднов и се поръсват с пудра захар.

понеделник, 2 декември 2013 г.

Карамелени кремчета с бисквити Мюсли

Необходими продукти



  • 1 пакетче нишесте карамел
  • 300мл прясно мляко
  • 300мл вода
  • 1 и 1/2 ч.ч захар
  • половин есенция ром
  • 150-200г бисквити с мюсли

Начин на приготвяне

Прясното мляко, водата и захарта се смесват.Слагат се в подходящ съд и на котлон - да заврат. Нишестето се разтваря в студена вода - около 100мл и се добавя към заврялото мляко при непрекъснато бъркане- до сгъстяване.Добавя се есенцията и се разбърква. Бисквитите се натрошават в подходящи купички на по-едри парчета и се заливат с готовия карамелен крем.

Ароматни редени мариновани шишчета

Необходими продукти : 



  • 500г крехко свинско месо 
  • 1-2 главички червен лук
  • 1-2 пресни чушки 
  • подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица, риган, брашно от чесън
  • соев сос
  • 100мл бира
  • 2-3 супени лъжици олио 


Начин на приготвяне : 


Свинското месо се нарязва на кубчета.Лукът и чушките се нарязват по-едро, така че да могат да се нанижат на шиш. Посоляват се. Месото се слага в подходяща купа, овкусява се с подправките на вкус, добавя се мазнината, соевият сос и бирата, разбърква се и се оставя така за поне 1 час. След това месото се нарежда на шишовете,като между него се редуват лук и чушка. Могат да се изпекат както на скара, така и на барбекю.

понеделник, 25 ноември 2013 г.

Коледна елхичка

Необходими продукти : 


  • 5-6 средно големи картофа
  • 200г сирене
  • 1 връзка пресен лук
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2 връзки копър - за декорация
  • 1 морков - за декорация
  • 1 домат - за декорация
  • 1 твърдо сварено яйце - за декорация




Начин на приготвяне:

Картофите се сваряват, обелват се и още топли се пюрират, заедно със сиренето и подправките. Към тази смес се добавя нарязаният на ситно пресен лук и се разбърква добре. В подходяща чиния се слага от картофеното пюре, като с влажни ръце оформяме пюрето като конус. Използват се връзките копър - за иглички на елхичката, нареждат се от върха надолу. Продуктите за декорация използвате по ваш избор и фантазия, като може да се добавят и царевица, чери доматчета и др. От свареното яйце се използва само белтъкът - настъргва се на ситно ренде и елхичката се наръсва с него.

събота, 16 ноември 2013 г.

Сладоледен йогурт с малини

Необходими продукти : 


  • 3 пакетчета суха сметана 
  • 600 мл студено прясно мляко
  • 300 г цедено мляко
  • 3 с.л. захар
  • 200 г замразени малини

Начин на приготвяне : 

Сухата сметана се разбива с прясното мляко за около 5 минути. Отделно разбиваме цеденото мляко със захарта, докато тя се стопи. Двете се смесват леко с лъжица и се добавят малините. Сместа се пасира и изсипва в чашки за мелба :) Оставя се в хладилник поне за 30 минути.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...