RSS

вторник, 3 февруари 2015 г.

Пилешко с праз и нахут

Необходими продукти : 


  • 1 кг пилешко месо за готвене или нарязани пилешки бутчета
  • 2 стръка праз 
  • мазнина за пържене
  • 1 морков
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2 с.л доматено пюре
  • 300г сварен нахут или от консерва
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 100мл бира






Начин на приготвяне : 

Празът се измива, почиства и нарязва на шайби. Запържва се в сгорещената мазнина. След това се прибавят пилешкото месо, нарязаният на кубчета морков и подправките. Разбърква се добре и се оставя така за около 5-10 минути на слаб огън. След това към месото се добавят нахутът, доматеното пюре и бирата. Разбърква се и се оставя да къкри около 30 минути на тих огън. Преди сервиране се поднася със скълцания пресен магданоз. 

петък, 30 януари 2015 г.

Салата с извара и цедено мляко

Необходими продукти : 



  • 150 г кашкавалена извара
  • 300 г цедено мляко Eklekton - Olympus
  • 100 лека майонеза
  • сол, черен пипер на вкус
  • щипка чубрица 
  • 1 глава червен лук
  • скилидка чесън 
  • зехтин и лимонов сок на вкус



Начин на приготвяне: 



Изварата се смесва с цеденото мляко и майонезата. Добавят се подправките, скълцаният лук и скилидката чесън , разбърква се добре. Подправя се на вкус със зехтин и лимонов сок. Сервира се добре изстудена. 

четвъртък, 29 януари 2015 г.

Салата от нахут с лимонов дресинг

 Рецептата - тук 







събота, 24 януари 2015 г.

Пастет от маслини и крема сирене

Необходими продукти :


  • 125г крема сирене (едно пакетче)
  • 100г черни маслини
  • стрък копър
  • кората на половин лимон
  • черен пипер на вкус 
  • 1ч.л зехтин
  • скилидка чесън


Начин на приготвяне: 



Маслините се обезкостяват и поставят в блендер, заедно с крема сиренето, скилидката чесън, лъжичката зехтин, кората от лимон и подправките. Пасира се до хомогенна смес. Сервира се добре изстудено.

вторник, 20 януари 2015 г.

Tzatziki - Дзадзики


Необходими продукти : 







  • 1 кг. цедено кисело мляко
  • 1 краставица
  • 2 скилидки чесън
  • 2 с.л зехтин
  • 1 ч.л лимонов сок
  • стръкче копър
  • сол на вкус
  • 2-3 листа мента


Начин на приготвяне : 

Краставицата се обелва и настъргва. Оставя се да се отцеди. Към киселото мляко добавете счукания чесън, зехтина, лимоновия сок, сол на вкус, нарязаните листенца мента и копър. Прибавя се и отцедената краставица. Слага се в хладилник за около час. Сервира се добра охладена! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...