skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 кг пилешко месо за готвене или нарязани пилешки бутчета
- 2 стръка праз
- мазнина за пържене
- 1 морков
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 2 с.л доматено пюре
- 300г сварен нахут или от консерва
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 100мл бира
Начин на приготвяне :
Празът се измива, почиства и нарязва на шайби. Запържва се в сгорещената мазнина. След това се прибавят пилешкото месо, нарязаният на кубчета морков и подправките. Разбърква се добре и се оставя така за около 5-10 минути на слаб огън. След това към месото се добавят нахутът, доматеното пюре и бирата. Разбърква се и се оставя да къкри около 30 минути на тих огън. Преди сервиране се поднася със скълцания пресен магданоз.
Необходими продукти :
- 125г крема сирене (едно пакетче)
- 100г черни маслини
- стрък копър
- кората на половин лимон
- черен пипер на вкус
- 1ч.л зехтин
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Маслините се обезкостяват и поставят в блендер, заедно с крема сиренето, скилидката чесън, лъжичката зехтин, кората от лимон и подправките. Пасира се до хомогенна смес. Сервира се добре изстудено.
Необходими продукти :
- 1 кг. цедено кисело мляко
- 1 краставица
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л зехтин
- 1 ч.л лимонов сок
- стръкче копър
- сол на вкус
- 2-3 листа мента
Начин на приготвяне :
Краставицата се обелва и настъргва. Оставя се да се отцеди. Към киселото мляко добавете счукания чесън, зехтина, лимоновия сок, сол на вкус, нарязаните листенца мента и копър. Прибавя се и отцедената краставица. Слага се в хладилник за около час. Сервира се добра охладена!