RSS

понеделник, 27 юни 2016 г.

Солена млечна торта с тиквички


Необходими продукти : 


  • 1 кг тиквички 
  • брашно 
  • сол за осоляване
  • 2-3 с.л зехтин 
  • 200 г млечна майонеза
  • 400 г кисело мляко 
  • 2-3 скилидки чесън 
  • сол на вкус 
  • 3-4 стръка пресен копър
  • 1-2 стръка магданоз 
  • 1 ч.л горчица 

Начин на приготвяне: 




Тиквичките се измиват, подсушават се и се нарязват на шайби. Осоляват се и се оставят да се отцедят от водата. След това се овалват в брашно. Подреждат се в застлана с хартия за печене тавичка и се поръсват със зехтин. Запичат се за около 30-35 минути във фурната. След като поизстинат малко се подреждат във форма за торта. Правим сос, с който намазваме всеки тиквен ред. Смесват се киселото мляко, майонезата, горчицата. Разбъркват се добре. Към тях се добавят скълцаните скилидки чесън, копърът и магданозът. Добавя се сол на вкус и се разбърква добре. След като намажем първия ред със соса, подреждаме друг ред тиквички и отново намазваме със сос. По този начин докато свършат продуктите. Украсата е по избор.Сервира се добре изстудена. Добър апетит!



петък, 24 юни 2016 г.

Лятна салата с царевица



Необходими продукти : 


  • 250 г сладка царевица 
  • 2 стръка пресен лук 
  • 1-2 краставици 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2-3 стръка пресен копър 
  • 200 г крема сирене 
  • 100 г обезкостени зелени маслини 
  • лимонов сок и сол на вкус 























Начин на приготвяне: 

Краставиците се измиват и нарязват в подходяща купа. Лукът се измива, подсушава, наситнява се и се прибавя към тях. Магданозът и копърът се нарязват на ситно. Добавят се в купата. Половината от маслините се нарязват на кръгчета и също се прибавят. Разбърква се. Овкусява се с лимонов сок и сол на вкус и се прибавя царевицата. Най-отгоре на салатата, ако желаете, може да украсите с розичка от кората на лимона, маслини, няколко стръка магданоз. Отстрани се украсява с топченца от крема сиренето, които оформяме с леко влажни ръце. След като украсим салатата, я оставяме в хладилник за 20-на минути. Може да се поднесе с млечен сос по желание. Добър апетит!

Сандвич "Пеперуда"


Необходими продукти : 

  • 2 филийки хляб
  • краве масло за намазване
  • 1 домат
  • маслини 
  • краставица 
  • колбас по избор
  • царевица 
  • кашкавал 
  • 1-2 стръка магданоз + дръжките 

Начин на приготвяне:


Филийките се намазват и се слагат в подходяща чиния. За предпочитане е да е в тъмен цвят, за да изпъкват сандвичите. Декорират се по ваш избор и въображение с изброените продукти. Може да импровизирате с каквито продукти имате в наличност. Идеята е перфектна за злояди деца. Взаимствайте идеи от снимките.  



сряда, 22 юни 2016 г.

Чийзкейк "Розов еликсир"

Необходими продукти : 





  • 350 г бисквити за чийзкейк 
  • 6-7 с.л разтопено масло 
  • 1 ванилийка 
  • 300 г безсолна извара 
  • 300 г заквасена сметана 
  • 250 мл розов еликсир ( сладко от рози)
  • 150 г пудра захар 
  • украса по избор 



Начин на приготвяне:


Бисквитите се смилат в блендер. Изсипват се в подходяща купа и се смесват с маслото и ванилийката. Разбърква се докато се хомогенизира сместа. След това се разстила върху тавичката на форма за торта и се слага за 30 минути в хладилник. През това време се приготвя чийз-сместа. Изварата се смесва със заквасената сметана и пудрата захар. Разбива се, докато се получи хомогенна смес. Разнася се равномерно върху вече охладената бисквитена основа. Отново се оставя на хладно, за да стегне. Накрая се добавя розовият еликсир, като се разнася равномерно. Украсявате по ваш избор и оставяте на хладно поне за 2-3 часа. Добър апетит! 

вторник, 21 юни 2016 г.

Печени тиквички с млечно-чеснов сос




Необходими продукти : 


  • 1 кг тиквички 
  • 1 с.л сол 
  • 2 с.л брашно
  • 1-2 с.л царевично брашно
  • 1-2 с.л зехтин 


за соса:

  • 100 г млечна майонеза
  • 200 г кисело мляко 
  • сол на вкус 
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка пресен копър



Начин на приготвяне: 


Тиквичките се измиват, подсушават се и се нарязват на шайби. Осоляват се и се оставят да се отцедят от водата. След това се смесват с брашната и се разбъркват добре. Подреждат се в застлана с хартия за печене тавичка и се поръсват със зехтин. Запичат се за около 30-35 минути във фурната. Вкусът им по нищо не отстъпва от този на пържените, дори са по-вкусни.. Гарнират се с млечно-чесновия сос, който се прави така : смесват се майонезата с киселото мляко, сол на вкус, скълцан пресен копър и пресовани скилидки чесън. Разбърква се докато се смесят добре всички съставки. Добър апетит! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...