skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 1 килограм тиквички
- 2 обелени моркова
- 2 картофа
- 1 глава стар лук
- половин връзка пресен копър
- 3 скилидки чесън
- 2 яйца
- 4 супени лъжици брашно
- сол, черен пипер на вкус
- 20 грама маково семе
- няколко стръка пресен магданоз
- олио за пържене
за соса
- 3 нарязани фино тиквички
- 1 скилидка чесън
- 100 грама лека майонеза
- 2 супени лъжици кисело мляко
- 1 чаена лъжичка пушен червен пипер
- 1 супена лъжица марината от кисели краставички
- 2 стръка пресен копър
- 1 чаена лъжичка стрити люти чушки
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват в купа, подсоляват се и се отцеждат от водата. Към тях се прибавят настърганите моркови, картофи, лук и чесън. Добавят се нарязани ситно копър и магданоз. Разбърква се и се чукват яйцата, прибавят се маковото семе, черния пипер, брашното и е разбърква до хомогенност. Олиото се сгорещява, с лъжица се загребва от сместа и се изпържват кюфтетата. След готовност се отцеждат върху кухненска хартия. Сосът се приготвя като фино нарязаните тиквички се запекат предварително и се сложат в блендер. Към тях се прибавят чесъна, майонезата, млякото, червения пипер, водата от краставичките и копъра. Разбива се до еднородност. Полученият сос се изпипва в купичка, поръсва се с лютия пипер и се поднася към тиквените кюфтета. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 килограм пресни картофи
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 чаена лъжичка стрит риган
- 1 чаена лъжичка сол
- черен пипер на вкус
- 1 чаена лъжичка чили
- 1/2 чаена лъжичка лют червен пипер
- 60 грама масло
- няколко стръкчета пресен копър
Начин на приготвяне:
Картофите се почистват от люспичките, измиват се и се нарязват. В купа се смесват чесъна на прах, червения пипер, ригана, солта, черния пипер, чилито, копъра и се разбъркват. Картофите се запържват в маслото или се запичат и след това поръсват с микса от подправки. Разбъркват се и се поднасят топли гарнирани със сос по избор. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 150 грама пресен спанак
- 400 грама сварен нахут
- 1/2 чаена чаша ориз
- 500 грама кайма смес
- 1 чаена лъжичка кимион
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер
- щипка сол
- 1 глава лук
- няколко стръка пресен лук
- няколко стръкчета пресен джоджен
- 2-3 стръка пресен магданоз
- половин глава млечен чесън
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 мек домат
- 2-3 картофа
- 500 милилитра пилешки бульон или вода
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Каймата се подправя със сол, черен пипер, кимион и настърган стар лук. Омесва се и се оформят кюфтенца. Запържват се в сгорещено олио, прибавят се нарязани ситно пресен лук и спанак. Добавя се червен пипер, настърган домат и нарязани на кубчета картофи. Към сместа се слага нахута, чесъна, джоджена, ориза, магданоза и бульона. Разбърква се и се намаля мощността на котлона. Ястието се оставя да ври на слаб огън до готовност. От картофите яхнията ще се сгъсти, но ако желаете по-плътен сос прибавете една супена лъжица размито във вода брашно. Вкусът се допълва чудесно с няколко люти чушки. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 150 грама пресен спанак
- 1 глава лук
- десетина джанки
- 1 чаена чаша ориз
- сол, черен пипер на вкус
- 2-3 стръка пресен джоджен
- няколко стръкчета пресен магданоз
- 1-2 бутчета, нарязани на порции
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Олиото се загрява и в него се запържва нарязан ситно лук, пилешко месо и ориз. Прибавя се спанакът, джанките и се подправя със сол и черен пипер според вкуса ви. Добавят се нарязани магданоз и джоджен и се наливат 3 чаени чаши вода или пилешки бульон. Ястието се оставя да ври на слаб огън до готовност. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 100 грама пресен спанак
- 2 домата
- половин краставица
- 1 връзка пресен лук
- 2 листенца пресен джоджен
- 1 консерва риба тон в зехтин
- 50 грама царевица от консерва
- маслини за украса
- 100 грама настърган пармезан
- 50 грама крутони
- пресен магданоз за украса
- сол, зехтин
Начин на приготвяне:
Спанакът се измива, подсушава и се нарязва на ситно. Слага се в купа и към него се прибавят нарязани на кубчета домати и краставици. Прибавя се нарязан ситно лук, джоджен и се добавя пармезанът, рибата, царевицата, маслините, крутоните. Салатата се подправя със сол и зехтин на вкус, може да се добави и лимонов сок и се украсява с магданоз. Добър апетит!