Необходими продукти :
- 300г фусилони или фусили
- 1 глава лук
- 500г кайма
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 2-3 по-меки домата
- 4-5 с.л доматено пюре
- 2-3 листа пресен босилек
- 2-3 стръка пресен магданоз
- щипка риган
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Пастата се сварява в подсолена вода. Прецежда се и се залива със студена вода. Оставя се встрани. Лукът се нарязва на ситно и се запържва. След това се добавя каймата, накъсана на парченца. Раздробява се с помощта на телена бъркалка. Към сместа се добавят настърганият морков, нарязаната на ситно червена чушка и наситнените домати. Разбърква се. Добавя се доматеното пюре и подправките. Оставя се около 15-20 минути да къкри на слаб огън, като се разбърква периодично. Сварената паста се отцежда от водата втори път и се добавя към соса, а може да се сервира и отделно - първо паста, гарнирана със сос отгоре. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар