RSS

понеделник, 10 август 2015 г.

Ароматни шишчета с чери доматчета и наденица



Необходими продукти : 








  • 500г крехко свинско месо 
  • 1-2 главички лук
  • 1-2 пресни чушки 
  • подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица, соев сос
  • 2-3 супени лъжици олио 
  • 7-8 чери доматчета
  • 2-3 парченца сурова наденица
  • 30 мл бяло вино




Начин на приготвяне : 


Свинското месо се нарязва на кубчета. Лукът и чушките се нарязват по-едро, така че да могат да се нанижат на шиш. Месото се слага в подходяща купа, добавят се и нарязаните зеленчуци, чери доматчетата и нарязаната на равни парченца наденица. Овкусява се с подправките на вкус, добавя се мазнината и виното. Разбърква се и се оставя така за час. След това месото се нарежда на шишовете, като между него се редуват лук, чери доматче, парче наденица и чушка. Могат да се изпекат както на скара, така и на барбекю.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...