Необходими продукти :
- 500г крехко свинско месо
- 1-2 главички лук
- 1-2 пресни чушки
- подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица, соев сос
- 2-3 супени лъжици олио
- 7-8 чери доматчета
- 2-3 парченца сурова наденица
- 30 мл бяло вино
Начин на приготвяне :
Свинското месо се нарязва на кубчета. Лукът и чушките се нарязват по-едро, така че да могат да се нанижат на шиш. Месото се слага в подходяща купа, добавят се и нарязаните зеленчуци, чери доматчетата и нарязаната на равни парченца наденица. Овкусява се с подправките на вкус, добавя се мазнината и виното. Разбърква се и се оставя така за час. След това месото се нарежда на шишовете, като между него се редуват лук, чери доматче, парче наденица и чушка. Могат да се изпекат както на скара, така и на барбекю.
0 коментара:
Публикуване на коментар