RSS

четвъртък, 13 август 2015 г.

Пица Асорти с хрупкаво тесто



Необходими продукти :


  • за тестото: 500г брашно
  • 1/2 кубче мая
  • щипка сол
  • щипка кафява захар
  • 50 мл светла бира
  • 1с.л заквасена сметана
  • 1ч.ч зехтин
















за плънка на пицата:


  • доматено пюре
  • риган, босилек, чубрица - на вкус
  • 60 гр сладка царевица
  • обезкостени зелени маслини
  • 100 гр пресни нарязани печурки
  • 1 прясна червена чушка
  • 100г прошуто
  • 100 гр луканков салам
  • 3-4 нарязани чери доматчета
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 150гр настърган кашкавал




Начин на приготвяне:



Брашното се пресява в купа. Маята се разтваря в 1ч.ч. топла вода. Към нея се прибавят захарта, солта, зехтинът, бирата и сметаната. Разбърква се. Тази смес се изсипва в брашното и се омесва, след което тестото се доомесва върху набрашнена плоскост. Оставя се да втаса. След втасването, тестото се нарязва на части, според вашите желания за големина и дебелина на блата. Разточва се с помощта на малко брашно, след което се слага в подходяща тава - върху хартия за печене. Започваме аранжирането на пицата :) Към доматеното пюре се добавят ригана, босилека, чубрицата. Разточеният блат се намазва с тази смес, след което се нареждат и останалите неща - царевицата, луканковият салам, прошутото, нарязаните обезкостени маслинки, нарязаните печурки, чушката, чери доматките и кашкавалът. Поръсваме със скълцан пресен магданоз. Пицата печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Добър апетит !! :)

2 коментара:

stela ignatova каза...

Prekrasna vkusotia.Blagodaria.

roska mihailova каза...

Благодаря Ви, Стела :) Надявам се ви е харесало тестото и вкусът на пицата :)

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...