RSS

понеделник, 24 август 2015 г.

Пълнени бомбички с лук

Необходими продукти : 

  • 2-3 големи глави лук 
  • 500г овкусена кайма
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 1 морков 
  • 100г гъби, нарязани на ситно
  • 50г топено сирене
  • 100г пилешко филе, нарязано на жулиени
  • 2-3с.л олио
  • 1 кисела краставичка 
  • сол на вкус
  • 200г бекон, нарязан на фино
  • 150г настърган кашкавал 
  • 30мл бира

Начин на приготвяне: 




Фурната се загравя на 200 градуса. Лукът се обелва, измива и нарязва на две, като за целта ни трябват по-големите части. Средата се нарязва на ситно и се запържва в олиото, добавя се настърганият морков, гъбите, пилешкото филе. Разбърква се. След това се прибавя топеното сирене, скълцаният магданоз и киселата краставичка. Подправя се със сол на вкус. Разбърква се и се оставя за 4-5 мин на слаб огън. Оставя се да се охлади. От каймата се оформят топки, които се разстилат. Слага се от готовата плънка и се завиват. Дооформят се, след което се "обличат" от двата края с изрязаните половини лук. Завиват се с бекон от всички страни и се подреждат в подмазнена тава ( йенски съд с капак ).Налива се бирата и 1/2 ч.ч вода. Пекат се във фурната около 40 минути, покрити с капак, след което капакът се маха, поръсва се обилно с кашкавал и се доопича още 10-на минути. Бон апети! 




1 коментара:

stela ignatova каза...

Super sa.

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...