RSS

петък, 14 август 2015 г.

Бяло калцоне с чушки, царевица и прошуто







Необходими продукти :


за тестото: 

  • 500г брашно
  • 1/2 кубче мая
  • щипка сол
  • щипка кафява захар
  • 50 мл светла бира
  • 1с.л заквасена сметана
  • 1ч.ч зехтин



за плънката :


  • 100г чеснова майонеза
  • 80г топено сирене
  • 1 прясна червена чушка
  • 100г прошуто ( колбас по избор, а може и пилешко филе)
  • риган и босилек на вкус
  • 100г настърган кашкавал
  • 50г сладка царевица 
  • масло за намазване



Начин на приготвяне: 


Брашното се пресява в купа. Маята се разтваря в 1ч.ч. топла вода. Към нея се прибавят захарта, солта, зехтинът, бирата и сметаната. Разбърква се. Тази смес се изсипва в брашното и се омесва, след което тестото се доомесва върху набрашнена плоскост. Оставя се да втаса. След втасването, тестото се нарязва на части, според вашите желания за големина и дебелина на блата. От него излизат общо 3 пици. Разточва се с помощта на малко брашно, след което се слага в подходяща тава - върху хартия за печене. Блатът се намазва добре от всички страни с чесновата майонеза. Поръсва се с риган и босилек на вкус. След това се добавя нарязаното на парченца топено сирене, скълцаната на ситно червена чушка, прошутото (или друг колбас, а може и пилешко филе). Поръсва се с царевичка и настърган предварително кашкавал. Завива се на две, като краищата на пицата се "запечатват". Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. След изваждането от фурната, калцонето се намазва с масълце или се напръсква със студена вода и се покрива.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...