Необходими продукти :
за тестото:
- 500г брашно
- 1/2 кубче мая
- щипка сол
- щипка кафява захар
- 50 мл светла бира
- 1с.л заквасена сметана
- 1ч.ч зехтин
за плънката :
- 100г чеснова майонеза
- 80г топено сирене
- 1 прясна червена чушка
- 100г прошуто ( колбас по избор, а може и пилешко филе)
- риган и босилек на вкус
- 100г настърган кашкавал
- 50г сладка царевица
- масло за намазване
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в купа. Маята се разтваря в 1ч.ч. топла вода. Към нея се прибавят захарта, солта, зехтинът, бирата и сметаната. Разбърква се. Тази смес се изсипва в брашното и се омесва, след което тестото се доомесва върху набрашнена плоскост. Оставя се да втаса. След втасването, тестото се нарязва на части, според вашите желания за големина и дебелина на блата. От него излизат общо 3 пици. Разточва се с помощта на малко брашно, след което се слага в подходяща тава - върху хартия за печене. Блатът се намазва добре от всички страни с чесновата майонеза. Поръсва се с риган и босилек на вкус. След това се добавя нарязаното на парченца топено сирене, скълцаната на ситно червена чушка, прошутото (или друг колбас, а може и пилешко филе). Поръсва се с царевичка и настърган предварително кашкавал. Завива се на две, като краищата на пицата се "запечатват". Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. След изваждането от фурната, калцонето се намазва с масълце или се напръсква със студена вода и се покрива.
0 коментара:
Публикуване на коментар