skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
за тестото:
- 500 г брашно
- 1/2 кубче мая
- щипка сол
- щипка кафява захар
- 150-200 мл топла вода
- 2-3 с.л зехтин
за плънката:
- доматено пюре
- риган, босилек, чубрица
- 200 г пресни нарязани печурки
- 60 г сладка царевица от консерва
- 2-3 кисели краставички
- 50-60 г топено сирене
- 1 кренвирш
- 150 г луканка
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 150 г настърган кашкавал
- 5-6 черни обезкостени маслини
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява в купа. Маята се разтваря във водата.Към нея се прибавят захарта, солта и зехтинът. Разбърква се. Тази смес се изсипва в брашното и се омесва, след което тестото се доомесва върху набрашнена плоскост. Оставя се да втаса. След втасването, тестото се нарязва на части, според вашите желания за големина и дебелина на блата. Разточва се с помощта на малко брашно, след което се слага в подходяща тава - върху хартия за печене. Започваме аранжирането на пицата :) Към доматеното пюре се добавят ригана, босилека, чубрицата. Разточеният блат се намазва с тази смес, след което се нареждат и останалите неща - нарязаните печурки, царевицата, луканката, нарязаният кренвирш, нарязаните обезкостени маслинки, нарязаните кисели краставички, топено сирене и кашкавалът. Поръсваме със скълцан пресен магданоз. Пицата печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Добър апетит !
0 коментара:
Публикуване на коментар