Необходими продукти:
- 500г овкусена кайма
- 200г гъби печурки
- 1-2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 1 морков
- 2-3 стръка копър
- 2 стръка пресен магданоз
- 1 с. л. топено сирене
- 1 с. л. Унисос
- 50 мл бира
- чубрица на вкус
- 100г сладка царевица
- 100-150г настърган кашкавал
- 100 г настъргано овче сирене
за пюрето:
- 1 кг картофи
- 30-40 г краве масло
- 100 мл прясно мляко
Начин на приготвяне :
Приготвя се картофеното пюре. Картофите се сваряват, овкусяват се със сол на вкус и се пасират. Към получената смес се добавя маслото и прясното мляко. Разбърква се добре, до получаването на гладка смес. Оставя се настрана. След това, в подходяща тенджерка се запържват скълцаният лук, настърганият морков и нарязаните гъбки. Разбърква се, след което се добавя и каймата. С помощта на телена бъркалка се раздробява на по-ситно.Добавя се бирата, унисосът, скълцаният чесън и копър, подправя се с чубрица. Отново се разбърква и към сместа се добавя и топеното сирене и царевицата, разбърква се. Сваля се от огъня и се оставя настрана. В намаслен по-голям йенски съд или тавичка се разстила половината картофено пюре, като се заглажда, а върху него се изсипва сместа с каймата. Поръсва се с настърганото овче сирене, а над него се разпределя останалата част от пюрето, като може да се шприцова, за по-интересен вид. Запича се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-25 минути. След това се изважда от фурната и се наръсва с настъргания кашкавал. Отново се връща във фурната, за да се запече кашкавалът. След готовност се поръсва със скълцан пресен магданоз. Добър апетит!
Адаптирана идейка от тук
0 коментара:
Публикуване на коментар