RSS

събота, 30 юли 2016 г.

Хлебно ветрило със сметана, бекон и ементал


Необходими продукти : 



  • 1 нарязан на половини хляб
  • 100 г масло или маргарин
  • 1-2 домата 
  • 1-2 пресни чушки
  • 200 г бекон 
  • 150 г сирене ементал
  • 3 яйца 
  • 100 мл готварска сметана
  • 1-2 листенца пресен риган
  • 1-2 стръка пресен босилек или магданоз






Начин на приготвяне  :


Филийките хляб се нареждат ветрилообразно във форма за кекс. Маслото се разтапя и се смесва със скълцаните пресни подправки. Разбърква се и се разпределя върху хляба. Помежду филийките се нареждат нарязани доматчета, чушка, бекон, нарязан на фино и слайсове ементал.  Разбиват се яйцата, смесени със сметаната. Подправя със сол на вкус и също се разпределя върху хляба. Запича се до готовност. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...