RSS

четвъртък, 21 юли 2016 г.

Винена яхния с пилешко и зеленчуци


Необходими продукти :


  • 2 пилешки бутчета 
  • 1 глава лук 
  • 2-3 меки домата 
  • 1 морков 
  • 100 г грах 
  • 1-2 чушки 
  • 4-5 картофа 
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 1-2 скилидки чесън 
  • 1 ч.ч червено вино 
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1-2 дафинови листа
  • сол и черен пипер на вкус 
  • олио за запръжка


Начин на приготвяне: 

Пилешките бутчета се измиват добре и се сваряват. Бульонът им се 
припенва и оставя встрани. В тенджера се запържват нарязаните на ситно лук, морков и домати. Разбърква се. Пилешкото месо се обезкостява , накъсва се и се добавя към сместа.  Добавяме нарязаните чушки, граха и картофите, нарязани на кубчета. Подправяме със скълцаните пресни подправки, червения, черния пипер и сол на вкус. Прибавяме накрая дафиновия лист и скилидките чесън - цели. Разбъркваме, наливаме виното и разреждаме с малка част от бульона. Оставяме да къкри на слаб огън до готовност. По желание, при сервиране яхнията може да бъде поднесена със сварен ориз. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...