Необходими продукти :
- 2 пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 2-3 меки домата
- 1 морков
- 100 г грах
- 1-2 чушки
- 4-5 картофа
- 2 стръка пресен магданоз
- 2-3 стръка пресен копър
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч.ч червено вино
- 1 ч.л червен пипер
- 1-2 дафинови листа
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват добре и се сваряват. Бульонът им сеприпенва и оставя встрани. В тенджера се запържват нарязаните на ситно лук, морков и домати. Разбърква се. Пилешкото месо се обезкостява , накъсва се и се добавя към сместа. Добавяме нарязаните чушки, граха и картофите, нарязани на кубчета. Подправяме със скълцаните пресни подправки, червения, черния пипер и сол на вкус. Прибавяме накрая дафиновия лист и скилидките чесън - цели. Разбъркваме, наливаме виното и разреждаме с малка част от бульона. Оставяме да къкри на слаб огън до готовност. По желание, при сервиране яхнията може да бъде поднесена със сварен ориз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар