skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 150 г аспержов боб
- 500 г сварени картофи
- 200 г нарязана шунка
- 1 краставица
- 2-3 стръка копър
- 1-2 стръка магданоз
- 1-2 пресни чушки
- 150 г настърган кашкавал
- сол, зехтин, лимон на вкус
за дресинга:
- 1 с.л лека майонеза
- 2 с.л кетчуп
- 1 ч.л лимонов сок
Начин на приготвяне:
Аспержовият боб се почиства и сварява. Измива се със студена вода и се подсушава. Нарязва се на парченца. Слага се в подходяща за салата купа или в две по-малки, както е на снимките. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Добавят се към боба. Посолява се леко. След това се прибавят нарязаните на ситни кубчета краставица и шунка. Добавя се и чушката, нарязана на ивички. Подправя се със скълцаните пресни подправки и сол, зехтин и лимонов сок на вкус. Най-отгоре се настъргва кашкавалът. Салатата се декорира с дресинг, направен от майонезата, кетчупа и лимоновия сок. Продуктите се смесват и разбъркват до хомогенност. С получената смес гарнираме салатата. Украсете с маслини. Добре е да престои поне 30 минути в хладилник. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар