RSS

четвъртък, 21 юли 2016 г.

Салата "Вигна" с картофи, шунка и дресинг


Необходими продукти : 


  • 150 г аспержов боб
  • 500 г сварени картофи 
  • 200 г нарязана шунка 
  • 1 краставица 
  • 2-3 стръка копър
  • 1-2 стръка магданоз 
  • 1-2 пресни чушки 
  • 150 г настърган кашкавал
  • сол, зехтин, лимон на вкус

за дресинга:

  • 1 с.л лека майонеза
  • 2 с.л кетчуп
  • 1 ч.л лимонов сок




Начин на приготвяне:

Аспержовият боб се почиства и сварява. Измива се със студена вода и се подсушава. Нарязва се на парченца. Слага се в подходяща за салата купа или в две по-малки, както е на снимките. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Добавят се към боба. Посолява се леко. След това се прибавят нарязаните на ситни кубчета краставица и шунка. Добавя се и чушката, нарязана на ивички. Подправя се със скълцаните пресни подправки и сол, зехтин и лимонов сок на вкус. Най-отгоре се настъргва кашкавалът. Салатата се декорира с дресинг, направен от майонезата, кетчупа и лимоновия сок. Продуктите се смесват и разбъркват до хомогенност. С получената смес гарнираме салатата. Украсете с маслини. Добре е да престои поне 30 минути в хладилник. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...