RSS

вторник, 5 юли 2016 г.

Пилешки дробчета по селски


Необходими продукти : 


  • 500 г пилешки дробчета
  • 2 глави лук 
  • 2-3 по-меки домата 
  • 2 чушки 
  • 1 морков 
  • 30 мл вино 
  • черен пипер и сол на вкус
  • 1 ч.л червен пипер 
  • 1-2 листа дафинов лист 
  • 1-2 зрънца бахар 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • олио за запръжка
  • 2-3 с.л брашно 


Начин на приготвяне: 


Дробчетата се измиват и почистват. Накисват се в малко винен оцет, вода и сол за поне 30 минути. По този начин стават крехки и не пръскат при запържване. След това се изплакват, подсушават се и се нарязват на по-малки парченца. Набрашняват се и се запържват добре в малко олио. След това се изваждат и прецеждат върху кухненско руло. В друг, по-дълбок съд, запържваме нарязан на полумесеци лук. След него добавяме настърган морков, разбъркваме и слагаме нарязаните на ситно домати и чушки. Подправяме със червен, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме. Добавяме виното, дафиновия лист и зрънцата бахар. Прибавяме накрая дробчетата и оставяме да къкри на слаб огън, под капак. По този начин дробчетата остават цели. След готовност, сервираме топли, поръсени със скълцан пресен магданоз. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...