Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 морков
- 1 по-мек домат
- 500 г картофи
- 500 г пилешки крилца
- 50 мл тъмна бира
- 1-2 ч.л червен пипер
- сол, черен пипер на вкус
- 3-4 стръка пресен копър и магданоз
- 1-2 скилидки чесън
- 400 г млечен грах от консерва
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в малко олио, заедно с обеления и настърган морков. След това се добавят нарязаните на кубчета картофи. Разбърква се. Крилцата се почистват, измиват и нарязват на порции. Добавят се към ястието. Разбърква се отново. След като се запържи всичко се добавя и наситненият домат и скилидките чесън. Накрая прибавяме граха. Ястието се овкусява със сол, червен и черен пипер на вкус. Добавяме бирата и малко вода. Оставяме да ври на слаб огън до готовност. Преди да махнем от котлона, поръсваме със скълцан пресен копър и магданоз. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар