RSS

сряда, 6 юли 2016 г.

Пълнена печена скумрия на фурна




Необходими продукти : 

  • 2-3 броя риба скумрия 
  • 1 глава лилав лук 
  • 2-3 стръка магданоз
  • 1-2 листенца босилек
  • 1-2 стръка пресен лук 
  • прясно смлян черен пипер
  • подправки за риба по избор
  • зехтин за поръсване
  • 1 лимон 
  • 1 домат 
  • 1 чушка 

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства много добре и се измива. Подсушава се. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всяка скумрия се пълни с нарязан на ситно зелен лук, шайби лилав лук, резени домат, чушка и лимон. Подрежда се в подходящо за печене плато или тава. Полива се със зехтин и се поръсва със скълцан пресен магданоз и листенца босилек. Може да използвате други подправки за риба по избор. Рибата се изпича в предварително загрята фурна, на 200 градуса около 30-40 минути. По време на печенето може да се извади един-два пъти и да се поръси с прясно изцеден лимонов сок. Сервира се топла с гарнитура по избор - картофена салата, зеле и моркови и др. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...