Необходими продукти :
- 2-3 броя риба скумрия
- 1 глава лилав лук
- 2-3 стръка магданоз
- 1-2 листенца босилек
- 1-2 стръка пресен лук
- прясно смлян черен пипер
- подправки за риба по избор
- зехтин за поръсване
- 1 лимон
- 1 домат
- 1 чушка
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства много добре и се измива. Подсушава се. Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Всяка скумрия се пълни с нарязан на ситно зелен лук, шайби лилав лук, резени домат, чушка и лимон. Подрежда се в подходящо за печене плато или тава. Полива се със зехтин и се поръсва със скълцан пресен магданоз и листенца босилек. Може да използвате други подправки за риба по избор. Рибата се изпича в предварително загрята фурна, на 200 градуса около 30-40 минути. По време на печенето може да се извади един-два пъти и да се поръси с прясно изцеден лимонов сок. Сервира се топла с гарнитура по избор - картофена салата, зеле и моркови и др. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар