Необходими продукти:
- 1 свински джолан
- 1 супена лъжица течен мед
- 1-2 чаени лъжички горчица
- сол, черен пипер на вкус
- 500-700 грама картофи
- сок от половин лимон
- бульон от варенето
Начин на приготвяне:
Измийте джолана, направете разрези по повърхността му на няколко места и го накиснете за 15 минути във вряща подсолена вода. Отцедете го, сложете в тава или йенски съд. В купичка комбинирайте сока от лимон с меда и горчицата. Разбъркайте и намажете джолана от всички страни. Обелете, измийте и нарежете картофите. Подредете ги около месото. Налейте 1 чаена чаша от бульона, отделен по-рано от джолана. Подсолете и подправете с черен пипер. Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете за 30 минути. След това намалете температурата на 170 градуса и продължете готвенето за час, час и половина. Поднесете ястието топло, добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар