skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500 грама едри печурки
- 1 главичка лук
- 300 грама нарязана ситно шунка
- 2 супени лъжици царевица от консерва
- 20 грама краве масло
- сол, черен пипер на вкус
- 1 пресована скилидка чесън
- 250-300 грама чеснов крем или топено сирене
- 150 грама настърган кашкавал
- зехтин за поръсване
- няколко стръка пресен копър
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите от пънчетата и ги обелете. Оставете ги настрана, а през това време сгорещете маслото и запържете лука, нарязан ситно. Нарежете шунката на ситни кубчета, прибавете я към сместа и сложете царевицата. Овкусете с чесъна, солта и пипера. Добавете чесновия крем или топеното сирене, разбъркайте и охладете. Напълнете гъбките с получената плънка, подредете в намаслена тавичка или йенски съд, поръсете с кашкавал и няколко капки зехтин. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Подредете гъбките, поръсете с пресен копър и поднесете. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар