RSS

петък, 9 февруари 2018 г.

Пълнени гъбки с шунка, царевица, чеснов крем и кашкавал



Необходими продукти:




  • 500 грама едри печурки
  • 1 главичка лук
  • 300 грама нарязана ситно шунка
  • 2 супени лъжици царевица от консерва
  • 20 грама краве масло
  • сол, черен пипер на вкус
  • 1 пресована скилидка чесън
  • 250-300 грама чеснов крем или топено сирене
  • 150 грама настърган кашкавал
  • зехтин за поръсване
  • няколко стръка пресен копър


Начин на приготвяне:

Почистете гъбите от пънчетата и ги обелете. Оставете ги настрана, а през това време сгорещете маслото и запържете лука, нарязан ситно. Нарежете шунката на ситни кубчета, прибавете я към сместа и сложете царевицата. Овкусете с чесъна, солта и пипера. Добавете чесновия крем или топеното сирене, разбъркайте и охладете. Напълнете гъбките с получената плънка, подредете в намаслена тавичка или йенски съд, поръсете с кашкавал и няколко капки зехтин. Загрейте фурната на 180 градуса и запечете за 40 минути. Подредете гъбките, поръсете с пресен копър и поднесете. Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...