RSS

понеделник, 19 февруари 2018 г.

Картофено пюре с гъби и сметана



Необходими продукти:



  • 700 грама картофи
  • 125 милилитра готварска течна сметана
  • 100 грама мариновани печурки
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1-2 стръка пресен копър
  • сок от половин лимон
  • 1 супена лъжица зехтин


Начин на приготвяне:


Обелете картофите, измийте и ги сварете в подсолена вода. Отцедете течността, сложете в купа и прибавете зехтин, сол, черен пипер, сок от лимон и нарязан ситно копър. С помощта на преса за зеленчуци намачкайте картофите и прибавете сметаната. Бъркайте докато продуктите се смесят. Нарежете ситно маринованите гъбки и ги прибавете към пюрето. Разбъркайте с лъжица и охладете. Поднесете пухкавото пюре като гарнитура към печени меса, риба или пилешко. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...