skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 500г свинско вратно месо
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 25г масло
- 1 глава лук
- 1 морков
- 200г гъби - печурки
- 2-3 стръка копър
- 2 стръка магданоз
- скилидка чесън
- 100мл готварска сметана
- 50г топено сирене
- 50мл бира
- 3-4 средно големи картофа
- 150г кашкавал
Начин на приготвяне :
Свинското месо се нарязва на фино, овкусява се с подправките и се нарежда в леко намаслена тава. В подходяща тенджера се запържват нарязаният на шайби лук, морковът, нарязаните гъбки. Разбърква се, след което се добавят скълцаните копър, магданоз и чесън. Отново се разбърква. Оставя се около 5-10 минути да се позапържи, след това се прибавят нарязаните на шайби картофи. Всичко се обърква добре, добавя се сметаната,бирата и топеното сирене. Оставя се да къкри 5 минутки, след което сместа се изсипва и разпределя върху месото. Запича се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 40 минути. Непосредствено преди изкарването от фурната се поръсва с настърган кашкавал и се дозапича още десет минути.
Необходими продукти :
- 1 глава лук
- 1 стрък праз
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- щипка червен пипер
- 25г масло
- 2 стръка пресен магданоз
- 50мл червено вино
- 500г свинско месо, нарязано на кубчета
Начин на приготвяне:
Лукът и празът се нарязват и запържват в маслото, след което се добавя и нарязаното месо, предварително овкусено с подправките. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Оставя се около 5 минутки да се запържи добре, като се разбърква, след което се добавя и виното. Отново се оставя около 10 - 15 минутки на слаб огън, като се разбърква периодично. Хапките се сервират поръсени със скълцан пресен магданоз.
Необходими продукти :
- 1 морков
- 1 брой червено цвекло (по-голямо)
- 1 брой бяла ряпа
- зехтин, сол, оцет на вкус
- 2 маслини - за очички
- 1 капаче от домат или 1 чери доматче
Начин на приготвяне :
Зеленчуците се почистват и настъргват поотделно. Овкусяват се с подправките и се нареждат в платовидна чиния като от цвеклото се оформя шапка и устичка, от бялата ряпа - брадата и веждите, от морковите - лицето и маслините - за очички, за нос - доматчето. Сервира се охладена.