RSS

сряда, 26 юни 2013 г.

Печено пиле върху сол

 

Необходими продукти


  • 1 пиле около 2 кг
  • 1 кг сол 
  • 1 лимон

Начин на приготвяне 



Пиленцето се измива и част от кожата му отдолу се отделя. Солта се изсипва в тавата, в която ще се пече пилето и върху нея се слага пилето. Пече се в предварително загрята фурна 
на 200 градуса до готовност, като от време на време пилето се маже с отделената предварително кожа. След като се изпече се напръсква със сок от лимон и се сервира с подходяща гарнитура.


 Панирани пилешки дробчета


Необходими продукти

  •   500г пилешки дробчета
  •   3 яйца
  •   брашно
  •   сол на вкус
  •   олио за пържене




Начин на приготвяне


Дробчетата се почистват и измиват добре. След което може да се заварят леко в подсолена вода, може и да се панират направо сурови. Потапят се в разбитите със сол яйца, след което се овалват в брашното и отново се потапят в яйцето. Пържат се в силно сгорещено олио.


Гриловани зеленчуци

Гриловани зеленчуци

Необходими продукти : 


  • Зеленчуци по избор - чушки, червен или бял лук, домати, тиквички, патладжани.. 
  • 5 с.л лимонов сок
  • 2 с.л олио
  • 2 с.л соев сос
  • 3 скилидки чесън
  • 2-3 стръка копър

Начин на приготвяне :

Скилидките чесън на скълцват на ситно, смесват се с лимоновия сок, олиото, соевия сос и копъра, нарязан също на ситно. Зеленчуците се нарязват и се заливат със сместа. Оставят се да престоят около 40-60 минути така, след което се запичат на скара.

Супа топчета по градинарски


Необходими продукти



  • 2 глави лук
  • 2 бр. моркови
  • 1 бр. чушка
  • 250 г кайма
  • 3 бр. картофи
  • 1/4 ч.ч. ориз
  • по 1 кубче пилешки и зеленчуков бульон
  • пъщърнак или целина
  • няколко гъби
  • сол, черен пипер, кимион
  • магданоз
  • фиде
  • 1 бр. яйце
  • олио
  • сок от лимон
  • оцет


Начин на приготвяне



Слагате около 2-3 л вода да заври, като добавите кубчетата бульони. През това време нарязвате на дребно лука, морковите и чушката, пащърнака или целината, добавяте гъбите и нарязаните на малки кубчета картофи, прибавяте и черен пипер и олиото. Когато картофът и морковът омекне, прибавяте оризът, фидето и направените от кайма топчета (можете да сложите малко суров ориз и подправки в каймата за по-добър вкус). Оставяме да поври 20-30 минути, изчакваме още малко и приготвяме топла застройка от разбито яйце с оцет и лимонов сок, като разреждаме по малко със супата. Изключваме котлона, прибавяме нарязан магданоз и сервираме.




Чушки с доматен сос 

Необходими продукти

  • 16 бр. месести чушки
  • 500 г домати
  • 2 бр. яйца
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4-5 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • брашно за паниране
  • 1/2 връзка магданоз     


Начин на приготвяне


Чушките се опичат и обелват. Посоляват се и се овалват в брашно и след това в добре разбитите яйца. Изпържват се в добре сгорещеното олио. След това в олиото се запържват ситно нарязаните домати, докато останат на мазнина. Посолява се на вкус. Прибавят се скълцания чесън и ситно нарязания магданоз. Доматеният сос се разпределя върху чушките. През зимата също може да се направят, като се използват стерилизирани чушки и домати от консерва.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...