RSS

сряда, 26 юни 2013 г.


Чушки с доматен сос 

Необходими продукти

  • 16 бр. месести чушки
  • 500 г домати
  • 2 бр. яйца
  • 1/2 ч.ч. олио
  • 4-5 скилидки чесън
  • сол на вкус
  • брашно за паниране
  • 1/2 връзка магданоз     


Начин на приготвяне


Чушките се опичат и обелват. Посоляват се и се овалват в брашно и след това в добре разбитите яйца. Изпържват се в добре сгорещеното олио. След това в олиото се запържват ситно нарязаните домати, докато останат на мазнина. Посолява се на вкус. Прибавят се скълцания чесън и ситно нарязания магданоз. Доматеният сос се разпределя върху чушките. През зимата също може да се направят, като се използват стерилизирани чушки и домати от консерва.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...