skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти
- 2 глави лук
- 2 бр. моркови
- 1 бр. чушка
- 250 г кайма
- 3 бр. картофи
- 1/4 ч.ч. ориз
- по 1 кубче пилешки и зеленчуков бульон
- пъщърнак или целина
- няколко гъби
- сол, черен пипер, кимион
- магданоз
- фиде
- 1 бр. яйце
- олио
- сок от лимон
- оцет
Начин на приготвяне
Слагате около 2-3 л вода да заври, като добавите кубчетата бульони. През това време нарязвате на дребно лука, морковите и чушката, пащърнака или целината, добавяте гъбите и нарязаните на малки кубчета картофи, прибавяте и черен пипер и олиото. Когато картофът и морковът омекне, прибавяте оризът, фидето и направените от кайма топчета (можете да сложите малко суров ориз и подправки в каймата за по-добър вкус). Оставяме да поври 20-30 минути, изчакваме още малко и приготвяме топла застройка от разбито яйце с оцет и лимонов сок, като разреждаме по малко със супата. Изключваме котлона, прибавяме нарязан магданоз и сервираме.
0 коментара:
Публикуване на коментар