четвъртък, 28 август 2014 г.
Пържена червена риба Pagrus pagrus (Pargo)
четвъртък, 17 юли 2014 г.
Пилешки хапки в сметанов сос
Необходими продукти :
- 300-400г пилешко филе
- 1 глава лук
- 1 морков
- 50мл бира
- 1-2 стръка пресен магданоз
- сол, черен пипер на вкус
- 150мл готварска сметана
- 2с.л зехтин
Начин на приготвяне :
В зехтина се запържват лукът и настърганият морков. Добавя се пилешкото филе, нарязано на кубчета и се разбърква. Налива се бирата и се задушава за 2-3 минути. След това се подправя със сол и черен пипер според вкуса Ви. Добавя се скълцаният магданоз и сметаната, отново се разбърква и се оставя на средно силен котлон около 4-5 минути.
Етикети:
пилешко месо,
хапки
понеделник, 14 юли 2014 г.
Кюфтета от зрял боб
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За панировката:
- 400 г консервиран боб
- 1 бр. морков
- 1 бр. чушка
- 1 глава лук
- Подправка за зелен фасул и зрял боб на вкус
- 1 бр. яйце
- 4 с.л. кисело мляко
- 2 с.л. майонеза
- 1 ч.л. горчица
- 1 бр. червена чушка
За панировката:
- 2 бр. яйца
- галета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязаните на ситно лук, морков и чушка се задушават в тиган. Бобът се отцежда, прибавят се задушените зеленчуци, всичко се намачква с вилица, добавят се едно яйце, подправката за боб- на вкус и се разбърква. От сместа се оформят кюфтета. Овалват се в галета, потапят се в разбитите яйца и се пържат в загрята мазнина или се пекат във фурна, застлана с хартия за печене.Червената чушка се нарязва на ситно и се смесва с киселото мляко, майонезата и горчицата. Кюфтетата се сервират, гарнирани с този сос.сряда, 9 юли 2014 г.
Пълнено пиле с макарони, ориз и гъби
Необходими продукти :
- 1 бр. пиле - около 1.5-2 кг
- 1 глава лук
- 1 бр. морков
- 50 г царевица
- 150 г гъби печурки
- 200 г макарони
- 1 ч.ч. дългозърнест ориз
- 150 мл готварска сметана
- сол, черен пипер
- дебел конец и подходяща игла
- 60 г масло за запръжка
Начин на приготвяне :
Пилето се измива добре. Слага се в подходяща тава. Маслото се разтапя. Запържват се лукът, нарязаните на ситни кубчета морков, нарязаните печурки. Добавят се подправки според вкуса ви, разбърква се, след което се добавя оризът, царевицата и макароните. Накрая се добавя сметаната, разбърква се добре и се оставя да къкри 5-10 минути на слаб огън. Пилето се пълни със сместа, след като изстине. Зашива се добре. Ако е останала плънка, може да се разпредели в тавата, около пилето, като преди печене се долеят поне 2 ч.ч. вода. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около час.
Етикети:
пилешко месо