RSS

четвъртък, 13 ноември 2014 г.

Кюфтета на скара

Необходими продукти : 

  • 1 кг кайма 
  • 10г млян кимион
  • 10г млян черен пипер
  • 3-4 стръка пресен магданоз
  • 1 глава лук
  • сол и чубрица на вкус 


Начин на приготвяне : 


Към каймата се добавят ситно нарязаният лук и магданоз, кимион, чубрица, сол и черен пипер. Каймата се омесва много добре и се оставя да отлежи поне за 1-2 часа. Правят се кюфтета, които се пекат на предварително загрята скара. Поднасят се със салата според сезона.

сряда, 5 ноември 2014 г.

Баница с масло

http://rusianamihailova.blogspot.com/2014/01/blog-post.html





вторник, 4 ноември 2014 г.

Маслени пастички с локум

Необходими продукти : 



  • 2 пакета бисквити "Закуска"
  • 2 чаени чаши прясно мляко
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 чаена чаша пудра захар
  • 2 ванилии
  • 2 с.л кокосови стърготини
  • 0.200 гр. краве масло или маргарин
  • 1 кафена чаша счукани орехи на ситно

Начин на приготвяне : 


Половината от млякото се кипва и към него се прибавят брашното, кокосовите стърготини и 1 супена лъжица от пудрата захар, предварително разбъркани в част от студеното мляко.
Сместа се завира при непрекъснато бъркане. Охлаждаме и разбиваме до хомогенност с предварително разбитите масло (маргарин), пудра захар и ванилия.
Бисквитите се потапят в останалата част от студеното мляко и се редят 3 бисквити по дължина и 6 по широчина върху найлонова торбичка.
Всеки ред се намазва с приготвения млечно-маслен кокосов крем и се поръсва с орехите, в средата на последния ред се нареждат нарязани парченца локум (кокос).След това чрез издигане на торбичката от двата края отстрани и чрез притискане се оформя пирамида. Отгоре се заглажда с крем, поръсва се със смлени орехи или натрошени бисквити.

събота, 25 октомври 2014 г.

Боб със свинско и наденица на фурна

Необходими продукти :


  • 1/2 кг бял боб 
  • 250 г свинско месо
  • 200 г наденица
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 2 с.л. свинска мас
  • 1 скилидка чесън
  • 150 мл. бяло вино
  • черен пипер на вкус
  • червен пипер на вкус
  • чубрица и джоджен на вкус
  • щипка самардала 
  • 3-4 люти чушки 



Начин на приготвяне : 


Бобът се накисва предварително и се вари във водата, в която е киснал. След това се отцежда и оставя настрани.Свинското месо и наденицата се режат на малки парчета и се запържват в мас.Добавят се нарязаният на ситно лук и счуканата скилидка чесън. Похлупва се и се оставя да се задуши, докато омекне. През това време към боба се добавят черен пипер на вкус,нарязаните моркови и подправките на вкус.Добавя се бяло вино. Сместа се разбърква добре и се изсипва в подходящ за печене съд - или гърне, или йенско стъкло. Отгоре се нареждат лютите чушлета. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути.

четвъртък, 9 октомври 2014 г.

Пилешки бутчета с картофи на фурна

Необходими продукти :


  • 2 бр. пилешки бутчета
  • 1 кг картофи
  • 1 глава лук
  • 2 с.л олио или масло 
  • подправка за пиле 
  • чубрица, червен пипер, черен пипер и сол на вкус
  • 100 мл бяло вино


Начин на приготвяне : 


Обелваме картофите, измиваме и ги нарязваме. След това нарязваме на ситно лука и го прибавяме към картофите.Слагаме ги в подходяща тава, наливаме 2 ч.ч. вода и прибавяме и подправките - на вкус. Измиваме бутчетата и ги овкусяваме с подправката за пиле. Слагаме вече овкусените бутчета върху картофите. Добавяме маслото или олиото и виното. Печем 60 минути на 200С. Най-добре се получава в йенска тенджера или обикновена тава, покрита с алуминиево фолио. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...