skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 нарязан на половини хляб
- 100 г масло или маргарин
- 1-2 домата
- 1-2 пресни чушки
- 200 г бекон
- 150 г сирене ементал
- 3 яйца
- 100 мл готварска сметана
- 1-2 листенца пресен риган
- 1-2 стръка пресен босилек или магданоз
Начин на приготвяне :
Филийките хляб се нареждат ветрилообразно във форма за кекс. Маслото се разтапя и се смесва със скълцаните пресни подправки. Разбърква се и се разпределя върху хляба. Помежду филийките се нареждат нарязани доматчета, чушка, бекон, нарязан на фино и слайсове ементал. Разбиват се яйцата, смесени със сметаната. Подправя със сол на вкус и също се разпределя върху хляба. Запича се до готовност. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 800 г студено кисело мляко
- 1-2 пресни краставици
- 2-3 стръка копър
- 1-2 скилидки чесън
- сол на вкус
- 1-2 с.л зехтин
- 10 кубчета лед
- 4-5 стръка прясна мента
Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива добре и се изсипва в подходящ съд. Към него се добавят краставиците, настъргани на ренде, скълцаните копър, чесън и мента. Разбърква се. Подправя се на вкус със сол и зехтин. Разбърква се отново и се изстудява. При сервиране се поднася с кубчета лед. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 1 нарязан на половини хляб
- 100 г масло или маргарин
- 1-2 домата
- колбаси по избор
- 150 г настърган кашкавал
- 3 яйца
- 100 мл прясно мляко
- 1 с.л кисело мляко
- шарена сол или самардала на вкус
- 1-2 стръка пресен босилек или магданоз
Начин на приготвяне :
Филийките хляб се намазват с маслото и се нареждат ветрилообразно във форма за кекс. Помежду филийките се нареждат нарязани доматчета и колбас (шунка, кренвирш, луканка). Разбиват се яйцата, смесени с киселото и прясното мляко. Сместа се подправя със сол на вкус и с нея се залива хлябът. Поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до готовност. След изпичането се поръсва със скълцан пресен босилек или магданоз и се поръсва с шарена сол или самардала. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 2 пилешки бутчета
- 1 глава лук
- 2-3 меки домата
- 1 морков
- 100 г грах
- 1-2 чушки
- 4-5 картофа
- 2 стръка пресен магданоз
- 2-3 стръка пресен копър
- 1-2 скилидки чесън
- 1 ч.ч червено вино
- 1 ч.л червен пипер
- 1-2 дафинови листа
- сол и черен пипер на вкус
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се измиват добре и се сваряват. Бульонът им се
припенва и оставя встрани. В тенджера се запържват нарязаните на ситно лук, морков и домати. Разбърква се. Пилешкото месо се обезкостява , накъсва се и се добавя към сместа. Добавяме нарязаните чушки, граха и картофите, нарязани на кубчета. Подправяме със скълцаните пресни подправки, червения, черния пипер и сол на вкус. Прибавяме накрая дафиновия лист и скилидките чесън - цели. Разбъркваме, наливаме виното и разреждаме с малка част от бульона. Оставяме да къкри на слаб огън до готовност. По желание, при сервиране яхнията може да бъде поднесена със сварен ориз. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 150 г аспержов боб
- 500 г сварени картофи
- 200 г нарязана шунка
- 1 краставица
- 2-3 стръка копър
- 1-2 стръка магданоз
- 1-2 пресни чушки
- 150 г настърган кашкавал
- сол, зехтин, лимон на вкус
за дресинга:
- 1 с.л лека майонеза
- 2 с.л кетчуп
- 1 ч.л лимонов сок
Начин на приготвяне:
Аспержовият боб се почиства и сварява. Измива се със студена вода и се подсушава. Нарязва се на парченца. Слага се в подходяща за салата купа или в две по-малки, както е на снимките. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Добавят се към боба. Посолява се леко. След това се прибавят нарязаните на ситни кубчета краставица и шунка. Добавя се и чушката, нарязана на ивички. Подправя се със скълцаните пресни подправки и сол, зехтин и лимонов сок на вкус. Най-отгоре се настъргва кашкавалът. Салатата се декорира с дресинг, направен от майонезата, кетчупа и лимоновия сок. Продуктите се смесват и разбъркват до хомогенност. С получената смес гарнираме салатата. Украсете с маслини. Добре е да престои поне 30 минути в хладилник. Добър апетит!