skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 125 милилитра прясно мляко
- 200 грама кисело мляко
- 3 яйца
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- около 2 чаени чаши брашно
- мазнина за намазване на тигана
- 400 грама нарязана фино луканка
- 150 грама нарязани фино кисели краставички
- 100 грама картофено пюре
- 200 грама кисело мляко
- сол според вкуса
- чесън на прах или 1 счукана скилидка
- сок от половин лимон
- лютеница за гарниране
- крема сирене с подправки за гарниране
- 200 грама настърган кашкавал
- няколко стръка пресен магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте подходящ тиган на котлона и го намаслете. В купа разбийте яйцата, добавете млеката, захарта, солта и брашното. Разбъркайте до хомогенност и отсипете в тигана от сместа с помощта на черпак. Внимателно разстелете тестото с въртеливи движения и изпечете палачинката от двете страни. Пригответе всички по същия начин. Вземете подходяща чиния, сложете първата палачинка и я намажете с крема сирене. Гарнирайте с луканка, кисели краставички и настърган кашкавал. Пригответе чеснов сос от картофеното пюре, киселото мляко, чесъна, солта и лимоновия сок. Разбъркайте и с получения дресинг гарнирайте втората палачинка. Сложете плънка по избор и продължете подредбата според вкуса ви. Завършете тортата с чеснов сос, поръсете с кашкавала и украсете с луканка, кисели краставички и магданоз. Охладете, разрежете и поднесете. Добър апетит!
Необходими продукти за три банички:
- 6 готови кори за баница
- 1 супена лъжица разтопено краве масло, смесено с 1 супена лъжица олио
- 2-3 яйца
- 150 грама натрошено сирене
- 1-2 супени лъжици кашкавалена извара
- 1 супена лъжица кисело мляко
Начин на приготвяне:
Загрейте тостер пресата, през това време разгърнете корите две по две. Намажете всяка с разтопено масло. Разбийте яйцата, прибавете към тях сиренето, изварата и киселото мляко. Разбъркайте сместа до еднородност. Разпределете една супена лъжица от плънката в единия край на корите и ги сгънете на две. Сложете още малко от плънката и завийте още веднъж. Намажете баничката с масло и я изпечете в тостера до готовност. По същия начин пригответе и останалите. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши пресято брашно
- 2 яйца
- 150-200 грама кисело мляко
- 100 милилитра олио
- 15 грама бакпулвер
- 1 ампула течна ванилия
- 1 чаена чаша захар
- настърган или нарязан черен шоколад
Начин на приготвяне:
В купа чукнете яйцата, добавете захарта и олиото. Прибавете ванилията и разбийте сместа до хомогенност. Комбинирайте киселото мляко с бакпулвера и разбъркайте. След като шупне, изсипете сместа към яйчената, добавете брашното и разбъркайте до еднородност. Прибавете част от шоколада, размесете и разпределете тестото в намаслени форми или хартиени кошнички. Поръсете с останалите шоколадови парченца. Загрейте предварително фурната на 180 градуса, отгоре и отдолу, изпечете кексчетата в продължение на 25-30 минути. Охладете, подредете мъфините с поднос и им се насладете. Добър апетит!
Необходими продукти:
- 1 литър и половина прясно мляко
- 500 милилитра вода
- сол според вкуса
- 300 грама сварено, почистено шкембе
- 1 настърган морков
- 30 грама краве масло за запръжка
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 1 глава чесън и оцет на вкус за подправяне
- стрити люти чушки по желание
Начин на приготвяне:
В тенджера смесете млякото и водата, подправете със сол и добавете нарязаното ситно шкембе. Оставете течността да заври, а през това време сгорещете маслото и запържете настърганите моркови. Отцедете оцветената мазнина, премахнете зеленчука и сгорещете отново. Запържете брашното докато се разтвори. Към тази смес прибавете 1-2 черпака от чорбата и разбъркайте до еднородност. Налейте бульона към чорбата, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън за още 10 минути. През това време обелете чесъна, пресовайте скилидките и ги смесете с оцет. Поднесете шкембе чорбата гореща, гарнирайте я с чесновата смес и чили по желание. Добър апетит!