RSS

сряда, 10 януари 2018 г.

Цитрусова баклава с шоколад


Необходими продукти:


  • 500 грама готови кори за баница
  • 300 грама смлени орехи
  • 1 чаена лъжичка канела
  • настъргана кора от един лимон
  • настъргана кора от един портокал
  • 100 грама разтопено масло
  • 700 грама захар
  • 1 литър вода
  • 1 прахче ванилия
  • течен шоколад за украса



Начин на приготвяне:


Разстелете корите и намажете всяка с разтопеното масло. Смесете половината от цитрусовите корички с орехите и канелата. Поръсете върху всеки лист и завийте във формата на охлюви. Подредете ги в намазнена тава. Намаслете баклавичките с останалото масло, загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 30 минути отгоре и отдолу. Охладете печивото и пригответе сиропа. За целта смесете захарта с водата, бъркайте докато се разтвори и сгъсти леко. Прибавете останалите цитрусови корички и ванилията, за да придадат свежест на течността. След 4-5 минути варене свалете от котлона и залейте баклавата равномерно с помощта на черпак. Охладете я напълно и непосредствено преди да я поднесете, украсете с течен шоколад. Добър апетит и да ви е сладко!





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...