Необходими продукти:
- 1 литър и половина прясно мляко
- 500 милилитра вода
- сол според вкуса
- 300 грама сварено, почистено шкембе
- 1 настърган морков
- 30 грама краве масло за запръжка
- 1 супена лъжица царевично брашно
- 1 глава чесън и оцет на вкус за подправяне
- стрити люти чушки по желание
Начин на приготвяне:
В тенджера смесете млякото и водата, подправете със сол и добавете нарязаното ситно шкембе. Оставете течността да заври, а през това време сгорещете маслото и запържете настърганите моркови. Отцедете оцветената мазнина, премахнете зеленчука и сгорещете отново. Запържете брашното докато се разтвори. Към тази смес прибавете 1-2 черпака от чорбата и разбъркайте до еднородност. Налейте бульона към чорбата, разбъркайте и оставете да къкри на тих огън за още 10 минути. През това време обелете чесъна, пресовайте скилидките и ги смесете с оцет. Поднесете шкембе чорбата гореща, гарнирайте я с чесновата смес и чили по желание. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар