Необходими продукти:
- 125 милилитра прясно мляко
- 200 грама кисело мляко
- 3 яйца
- 1 чаена лъжичка захар
- 1 чаена лъжичка сол
- около 2 чаени чаши брашно
- мазнина за намазване на тигана
- 400 грама нарязана фино луканка
- 150 грама нарязани фино кисели краставички
- 100 грама картофено пюре
- 200 грама кисело мляко
- сол според вкуса
- чесън на прах или 1 счукана скилидка
- сок от половин лимон
- лютеница за гарниране
- крема сирене с подправки за гарниране
- 200 грама настърган кашкавал
- няколко стръка пресен магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте подходящ тиган на котлона и го намаслете. В купа разбийте яйцата, добавете млеката, захарта, солта и брашното. Разбъркайте до хомогенност и отсипете в тигана от сместа с помощта на черпак. Внимателно разстелете тестото с въртеливи движения и изпечете палачинката от двете страни. Пригответе всички по същия начин. Вземете подходяща чиния, сложете първата палачинка и я намажете с крема сирене. Гарнирайте с луканка, кисели краставички и настърган кашкавал. Пригответе чеснов сос от картофеното пюре, киселото мляко, чесъна, солта и лимоновия сок. Разбъркайте и с получения дресинг гарнирайте втората палачинка. Сложете плънка по избор и продължете подредбата според вкуса ви. Завършете тортата с чеснов сос, поръсете с кашкавала и украсете с луканка, кисели краставички и магданоз. Охладете, разрежете и поднесете. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар