RSS

сряда, 17 януари 2018 г.

Солена палачинкова торта с кашкавал



Необходими продукти:



  • 125 милилитра прясно мляко
  • 200 грама кисело мляко
  • 3 яйца
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • около 2 чаени чаши брашно
  • мазнина за намазване на тигана
  • 400 грама нарязана фино луканка
  • 150 грама нарязани фино кисели краставички
  • 100 грама картофено пюре
  • 200 грама кисело мляко
  • сол според вкуса
  • чесън на прах или 1 счукана скилидка
  • сок от половин лимон
  • лютеница за гарниране
  • крема сирене с подправки за гарниране
  • 200 грама настърган кашкавал
  • няколко стръка пресен магданоз за украса


Начин на приготвяне:


Загрейте подходящ тиган на котлона и го намаслете. В купа разбийте яйцата, добавете млеката, захарта, солта и брашното. Разбъркайте до хомогенност и отсипете в тигана от сместа с помощта на черпак. Внимателно разстелете тестото с въртеливи движения и изпечете палачинката от двете страни. Пригответе всички по същия начин. Вземете подходяща чиния, сложете първата палачинка и я намажете с крема сирене. Гарнирайте с луканка, кисели краставички и настърган кашкавал. Пригответе чеснов сос от картофеното пюре, киселото мляко, чесъна, солта и лимоновия сок. Разбъркайте и с получения дресинг гарнирайте втората палачинка. Сложете плънка по избор и продължете подредбата според вкуса ви. Завършете тортата с чеснов сос, поръсете с кашкавала и украсете с луканка, кисели краставички и магданоз. Охладете, разрежете и поднесете. Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...