RSS

неделя, 19 април 2015 г.

Баничка с лапад и сирене



Необходими продукти :


  • 1 пакет кори за баница
  • около 200г сирене
  • 4-5 връзки лапад
  • 300г кисело мляко
  • щипка сода за хляб
  • 4 яйца
  • олио
  • 60мл бира
  • 2 с.л брашно

Начин на приготвяне : 



Намазнява се подходяща тава. Покрива се с 2-3 кори. Лападът се попарва, нарязва и запържва в малко мазнина. Половината от него се разпределя равномерно върху наредените кори. Покрива се с ред кори, върху които се натрошава сиренето. Редува се така докато свършат корите, като между тях се наръсва олио. Баницата се нарязва преди да бъде изпечена и се залива със заливката : яйцата се разбиват с киселото мляко, добавя се содата,бирата и брашното, като се разбърква до получаването на хомогенна смес. Пече се в предварително загрята фурна около 30 минути. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...