Необходими продукти :
- 3 глави лук
- 1 кг картофи
- 2-3 парченца наденица ( карначе )
- 250г печурки
- 2-3 стръка копър
- 2-3 скилидки чесън
- мазнина за запръжка
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се обелва, измива и нарязва на полумесеци. Запържва се в сгорещена мазнина, след което се намалява на средна температура и се оставя да се задуши, заедно с предварително нарязаните печурки. Подправя се на вкус с подправките, след което се добавя нарязаната на парченца наденица и се разбърква. Изсипва се в подходяща тава. Отделно се добавя още малко мазнина, в която се запържват нарязаните на средни по големина кубчета картофи. Разбърква се периодично. Добавят се скълцаните копър и скилидки чесън, след което се прибавят към зеленчуците и наденицата. Разбърква се и се запича в предварително загрята фурна, на 200 градуса, около 40 минути.
0 коментара:
Публикуване на коментар