RSS

събота, 18 април 2015 г.

Баница с пиле и лук

Необходими продукти : 


  • 1 бр. пиле
  • 1 кг лук
  • 500 г точени кори
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 5-6 с.л. олио
  • 1 ч.л. сол


За заливката:


  • 400 г кисело мляко
  • 1 бр. яйце


Начин на приготвяне :



Пилето се вари около 30 минути в 1.5 л студена вода, в която е разтворен бульонът. Нарязаният на едро лук се задушава до пълно омекване под капак на умерен огън. Прибавя се обезкостеното и накъсано на дребно пилешко месо и се посолява. В предварително намаслена тава с диаметър 30 см последователно се нареждат корите и плънката, като между корите се поръсва малко от пилешкия бульон. Баницата се покрива с цяла кора и се нарязва на квадратни парчета. Разбиват се яйцето и киселото мляко и с получената смес се залива баницата. Пече се в умерено загрята фурна при 180C за около 30 минути.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...