Необходими продукти :
- 28 бр. едри гъби печурки
- 2 с.л. бял балсамиков оцет
- 1/4 ч.ч. зехтин
- сол и черен пипер
За соса:
- 5 глави чесън, предварително изпечени във фурна
- 2 с.л. бял балсамов оцет
- 1/3 ч.ч. заквасена сметана
- 1 с.л. ситно нарязан пресен босилек
- 1 ч.л. ситно нарязана прясна мащерка
- 1 ч.л. настърган хрян
- сол, черен пипер
За намазване на гъбите:
Начин на приготвяне:
За соса: Изпечените скилидки чесън се изваждат от от люспите, пасират се, след което се добавя балсамовия оцет, заквасената сметана, босилека, мащерката, хряна и отново се пасират до гладко пюре. Подправя се със сол и черен пипер. Поставя се в затворен съд в хладилник.
За шишчетата: Измитите и изчистени гъби се слагат в купа, добавя се балсамиковия оцет, зехтина, сол и черен пипер. Разбърква се добре. Нанизват се по 7 гъби на дървени шишчета (излизат 4 на брой), поливат се със зехтина и нарязаните на ситно в него дръжчици от магданоз. Пекат се на грил за около 2-3 минути от всяка страна. Сервират се горещи с чесновия сос.
0 коментара:
Публикуване на коментар