RSS

събота, 18 април 2015 г.

Свинско с къри, лайм и кокосово мляко

Необходими продукти : 





  • 1.5 кг свинско филе
  • 2 глави лук
  • сокът и коричките на 2 лайма
  • 400 мл кокосово мляко
  • 1 с.л. къри
  • 1 с.л. настърган пресен джинджифил
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • сол, черен пипер
  • 2-3 листа кориандър



Начин на приготвяне:


Нарязаното на кубчета месо се запържва в зехтина от всички страни до златист цвят. След това се отцежда от зехтина и се оставя на страна. В същия тиган се запържват нарязаният на ситно лук и пресования чесън, добавят се кърито и джинджифилът и се разбърква добре. Оставя се така за около 2 минути, като се разклаща периодично. Добавят се лимоновите корички, лимоновия сок и кокосовото мляко. Сместа се оставя да заври, след което към нея се прибавят кубчетата свинско месо. Овкусява се със сол и черен пипер. Ястието се захлупва и се оставя за 1 час на слаб огън, като се разбърква периодично. При сервиране се поръсва с нарязани на ситно листа кориандър.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...