Необходими продукти:
- 3 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън, нарязани на едро
- 1 дафинов лист, начупен
- 1/2 ч.л. лют червен пипер
- 560 г гарнирани, изчистени скариди
- 2 с.л. балсамов оцет
- 4 с.л. нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Зехтинът се загрява, добавят се скилидките чесън, дафиновият лист и червеният пипер. Разбърква се, след което огънят се засилва леко. Добавят се скаридите. С помощта на тигана скаридите се разклащат с въртеливи движения. Добавя се балсамовият оцет. Сместа се оставя така за 4-5 минути, за да се изпари киселината. След това се премахва от огъня и се добавя магданозът. Сервира се веднага. Ако желаете можете да опитате скаридите и охладени.
0 коментара:
Публикуване на коментар