Необходими продукти :
- 2-3 броя свински уши
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1 ч.л пушен червен пипер
- соев сос (уни сос) на вкус
- 1 с.л гъсто доматено пюре
- лимонов сок
- 1 с.л мед
- 1 стрък праз
- 1 глава лук
- 30 г масло
Начин на приготвяне :
Свинските уши се почистват добре и се сваряват в подсолена вода. Ще отнеме около 40-45 минути в обикновена тенджера, а в херметическа - доста по-бързо. Трябва да са крехки и добре сварени. След това се изваждат, отцеждат се и се оставят за малко да се охладят. Нарязват се на лентички и се овкусяват със сол, черен пипер и кимион на вкус. Добавя се пушеният червен пипер и се разбърква. Маслото сгорещяваме в подходящ тиган с капак и прибавяме нарязаните ушенца. Добавяме меда и доматеното пюре. Разбъркваме. Намаляваме мощността на котлона на минимална и оставяме за 10-15 минути, като разбъркваме периодично. През това време нарязваме лука и праза. Добавяме ги към ушите и слагаме капака. Оставяме за още поне 10-15 минути, да се задуши всичко. След това си ги сервираме и си ги хапваме топли, гарнирани с уни соса и лимоновия сок!