Днес се възползвахме семейно от хубавото време и си направихме чудесна и ползотворна разходка до китното ни селце Борилово. Освен китка пролетни цветя се прибрахме и с дозина пролетна символика - млечен лапад, който си приготвихме с ориз и кисело млекце :)
Ето и рецептата, супер лесна и скоростна :)
Необходими продукти :
- 20-30 броя листа пресен лапад
- 1 връзка пресен лук
- 2-3 стръка пресен джоджен
- 1 малка главичка лук
- сол и черен пипер на вкус
- 1 ч.ч ориз
- 3 и 1/2 ч.ч вода или бульон
- кисело мляко по желание
- олио за запръжка
Начин на приготвяне:
Старият и пресният лук се почистват и нарязват на ситно. Запържват се в мазнината. Към нея се добавя предварително нарязаният лапад ( ако искате може да го попарите преди това, но аз лично си го мия само, защото го бера от екологично чисто място) и скълцаният пресен джоджен. Разбърква се и се изсипва оризът. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Долива се водата или бульонът и се оставя на слаб огън. Ястието е готово след като оризът попие водата. Сервира се веднага, гарниран с кисело мляко. Чудесно, бързо и страшно вкусно пролетно ястие. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар