RSS

събота, 5 март 2016 г.

Лапад с ориз

Днес се възползвахме семейно от хубавото време и си направихме чудесна и ползотворна разходка до китното ни селце Борилово. Освен китка пролетни цветя се прибрахме и с дозина пролетна символика - млечен лапад, който си приготвихме с ориз и кисело млекце :) 




Ето и рецептата, супер лесна и скоростна :) 


Необходими продукти : 



  • 20-30 броя листа пресен лапад
  • 1 връзка пресен лук 
  • 2-3 стръка пресен джоджен 
  • 1 малка главичка лук 
  • сол и черен пипер на вкус 
  • 1 ч.ч ориз 
  • 3 и 1/2 ч.ч вода или бульон 
  • кисело мляко по желание
  • олио за запръжка 



Начин на приготвяне:


Старият и пресният лук се почистват и нарязват на ситно. Запържват се в мазнината. Към нея се добавя предварително нарязаният лапад ( ако искате може да го попарите преди това, но аз лично си го мия само, защото го бера от екологично чисто място) и скълцаният пресен джоджен. Разбърква се и се изсипва оризът. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Долива се водата или бульонът и се оставя на слаб огън. Ястието е готово след като оризът попие водата. Сервира се веднага, гарниран с кисело мляко. Чудесно, бързо и страшно вкусно пролетно ястие. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...