skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 400 г фини точени кори
- 125 г масло
- 3-4 яйца
- 300 г натрошено сирене
- 300 г кисело мляко
- по щипка сол и захар
- 100 мл бира
- 1-2 с.л брашно
Начин на приготвяне:
Вземат се по 2 от корите и се наръсват с разтопено масло и с натрошено сирене. Нареждат се една върху друга в намазнена тава. По същия начин се процедира с всички кори. Накрая се прави заливката за баницата. Разбиваме яйцата. Киселото мляко се смесва със солта и захарта. Прибавяме разбитите яйца, бирата и брашното. Разбърква се до гладка консистенция. Баницата се разрязва на парченца. Между фугичките поливаме със заливката и с въртеливи движения я разнасяме. Поръсваме с останалото масло. Печем в предварително загрята фурна, около 30-35 минути - до златиста коричка. Бирата придава допълнителна пухкавост на баницата, а вкусът й е чудесен, Опитайте! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар