RSS

понеделник, 7 март 2016 г.

Сочни пържени кюфтенца с пресен лук и бира



Напоследък започна да ми харесва готвенето с бира, придава страхотен аромат и вкус, както и плътност на храната. Реших да опитам и с кюфтенцата. Замених накисването на хляба вместо във вода с бира и от резултата съм изключително доволна. Вероятно принос за това има и самата кайма. Кюфтенцата ми се получиха много сочни и апетитни! Ето и рецептата за тях:

Необходими продукти :


  • 500 г телешка кайма
  • 500 г свинска кайма
  • 2-3 стръка пресен лук
  • 3-4 стръка пресен магданоз
  • 10 г кимион
  • 10 г черен пипер 
  • 1-2 яйца 
  • 2 филии стар хляб
  • 50 - 100 мл бира 
  • сол на вкус
  • олио за пържене
  • малко оцет 


Начин на приготвяне: 

Телешката и свинската кайма се смесват и с леко влажни ръце се премесва. Лукът и магданозът се нарязват на ситно и се добавят към каймата, Към нея се прибавят и подправките. Филиите хляб се накисват в бирата и се отцеждат. Добавят се към сместа. Чукват се яйцата и се добавя сол на вкус. Всичко се разбърква и омесва добре. След това каймата се оставя поне за 1-2 часа в хладилник. От нея оформяме кюфтенца, с помощта на малко оцет, в който потапяме пръстите си. Изпържваме кюфтетата в сгорещена мазнина. Сервираме топли с гарнитура по избор. Моят избор бе зелена салата с репички и краставици. 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...