RSS

вторник, 8 март 2016 г.

Свински ушенца на скара с лук и соев сос

Тези мезенца от свински ушенца са типични за моя район - Стара Загора. Тук си ги приготвяме и хапваме с най-голям кеф :) Незаменимо мезе за студена биричка. Ето как да си ги направите:




Необходими продукти : 


  • 2-3 броя свински уши 
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • лимонов сок 
  • соев сос на вкус
  • 1-2 глави лук 



Начин на приготвяне:

Свинските уши се почистват добре и се сваряват в подсолена вода. Ще отнеме около 40-45 минути. Трябва да са крехки и добре сварени. След това се изваждат, отцеждат се и се оставят за малко да се охладят. Нарязват се на лентички и се овкусяват със сол, черен пипер и кимион на вкус. Изпичат се на скара или на дървени въглища. След готовност се слагат в тенджера с капак, а отгоре се поръсват с нарязан на полумесеци лук. При сервиране се поднасят с лимонов сок и соев сос. Разбира се и със студена биричка! Да ви е сладко! Наздраве!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...