Необходими продукти:
- 1 кг брашно
- 42 грама прясна мая
- 4 супени лъжици олио
- 1 чаена лъжица захар
- 1 супена лъжица и половина сол
- 300 милилитра топла вода
Начин на приготвяне:
Брашното се пресява и изсипва в купа, а по средата се прави кладенче. В топлата вода се разтваря маята, добавят се захарта, солта и олиото. Разбърква се и сместа се налива към брашното. Замесва се тесто и се слага в метална тенджера, предварително намазана с малко олио. Фурната се загрява на 50 градуса, тенджерата се слага вътре и се изчаква търпеливо тестото да втаса. След това градусите се увеличават на 170 и се изпича до златиста хрупкава коричка (около 35 минути). Напръсква се с вода и се завива с кърпа. Още топъл се разчупва и хапва с най-голямо удоволствие :) Добър апетит!