Необходими продукти :
за блатовете:
- 4 яйца
- 1 ч.ч захар
- 1-2 пакетчета ванилия
- 1-2 ч.ч брашно
- 5 г бакпулвер
за тортата:
- топъл меден сироп
- 2 с.л фъстъчен крем
- 1 с.л течен шоколад
- 300 мл сладкарска сметана
- 2 банана, череши за декорация
- 100 г пурички с пълнеж за декор
- захаросани бели фъстъци - Снежинки
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта.Брашното се смесва с бакпулвера и ванилията. Добавя се към яйчната смес. Разбърква се с дървена лъжица, до получаването на гладка консистенция. Получената смес изсипваме във форма за торта и изпичаме на 180 градуса за 40 минути. Проверяваме блатовете с дървена клечица. Забождаме и ако излезе суха, значи блатовете ни са изпечени. Оставяме да изстинат. След което се разрязват на три равни части. От тях се оформя сърце, като изрезките от блата се запазват и натрошават на ситно. Първият блат се сиропира с меден сироп. Половината от сметаната се смесва с фъстъчения крем и течния шоколад. Разбива се добре. С този крем се намазва блатът. Добавят се нарязани банани и се поръсва с натрошения блат. Внимателно върху блата се слага вторият. Процедира се по същия начин и с трите блата. Последният блат се намазва с крема. С него и помощта на шпатула се измазват краищата на тортата. По тях нареждаме пуричките. Останалата част от сметаната се разбива и се украсява тортата отгоре и отдолу с помощта на шприц. Декорираме с черешите и захаросаните фъстъци. Декорът на тортата може да направите по ваш вкус. Оставя се на хладно да стегне. Изключително фин и плътен вкус. Добър апетит!