RSS

петък, 27 май 2016 г.

Торта с меден сироп и сметаново-фъстъчен крем


Необходими продукти : 

за блатовете:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч захар 
  • 1-2 пакетчета ванилия
  • 1-2 ч.ч брашно
  • 5 г бакпулвер


за тортата:

  • топъл меден сироп
  • 2 с.л фъстъчен крем 
  • 1 с.л течен шоколад
  • 300 мл сладкарска сметана
  • 2 банана, череши за декорация
  • 100 г пурички с пълнеж за декор
  • захаросани бели фъстъци - Снежинки


Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта.Брашното се смесва с бакпулвера и ванилията. Добавя се към яйчната смес. Разбърква се с дървена лъжица, до получаването на гладка консистенция. Получената смес изсипваме във форма за торта и изпичаме на 180 градуса за 40 минути. Проверяваме блатовете с дървена клечица. Забождаме и ако излезе суха, значи блатовете ни са изпечени. Оставяме да изстинат. След което се разрязват на три равни части. От тях се оформя сърце, като изрезките от блата се запазват и натрошават на ситно. Първият блат се сиропира с меден сироп. Половината от сметаната се смесва с фъстъчения крем и течния шоколад. Разбива се добре. С този крем се намазва блатът. Добавят се нарязани банани и се поръсва с натрошения блат. Внимателно върху блата се слага вторият. Процедира се по същия начин и с трите блата. Последният блат се намазва с крема. С него и помощта на шпатула се измазват краищата на тортата. По тях нареждаме пуричките. Останалата част от сметаната се разбива и се украсява тортата отгоре и отдолу с помощта на шприц. Декорираме с черешите и захаросаните фъстъци. Декорът на тортата може да направите по ваш вкус. Оставя се на хладно да стегне. Изключително фин и плътен вкус. Добър апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...