RSS

сряда, 1 юни 2016 г.

Пържени цели пресни картофки и цаца


Необходими продукти : 


  • 500 пресни дребни картофи
  • 500 г цаца ( копърка, шпрот или друга дребна риба)
  • 2 с.л царевично брашно
  • 1 с.л бяло брашно 
  • олио за пържене 
  • сол на вкус
  • 1 лимон 



Начин на приготвяне:

Картофите се измиват и подсушават. Пържат се цели в тиган или тенджера с капак. Отцеждат се от излишната мазнина върху кухненско руло. След това се посоляват на вкус. В същото олио пържим и рибката. В купа смесваме брашната и разбъркваме. Добавяме рибата и овалваме с въртеливи движения на купата. Пресипваме всичко през сито и изтръскваме добре, за да падне излишното брашно. Пържим веднага в добре сгорещеното олио. Отцеждаме отново върху кухненско руло и сервираме при картофките. Рибата подправяме с лимонов сок, а от кората му по желание може да направим розичка. Супер добре върви с чашка ледено студена бира! Добър апетит!


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...