skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 500 пресни дребни картофи
- 500 г цаца ( копърка, шпрот или друга дребна риба)
- 2 с.л царевично брашно
- 1 с.л бяло брашно
- олио за пържене
- сол на вкус
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и подсушават. Пържат се цели в тиган или тенджера с капак. Отцеждат се от излишната мазнина върху кухненско руло. След това се посоляват на вкус. В същото олио пържим и рибката. В купа смесваме брашната и разбъркваме. Добавяме рибата и овалваме с въртеливи движения на купата. Пресипваме всичко през сито и изтръскваме добре, за да падне излишното брашно. Пържим веднага в добре сгорещеното олио. Отцеждаме отново върху кухненско руло и сервираме при картофките. Рибата подправяме с лимонов сок, а от кората му по желание може да направим розичка. Супер добре върви с чашка ледено студена бира! Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар