skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 5-6 броя месести чушки
- 1 глава лук
- 1 морков
- 150-200 г печурки
- 1 скилидка чесън
- 300 г сварено пилешко месо
- 100-150 мл сметана за готвене
- 150 г настърган кашкавал
- 1-2 топени сиренца (триъгълни)
- 2-3 стръка пресен копър и магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват и се нарязват на две. Измиват се и се подсушават. Подреждат се в леко подмазнена тава. Лукът и морковът се настъргват на едро ренде и се запържват в масло. Към тях се прибавят нарязаните на филийки или на по-ситно гъби и скилидка чесън. Разбърква се. Прибавят се пилешкото месо и топените сиренца. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Добавя се сметаната. Оставя се да къкри на слаб огън за 10-15 минути, като се разбърква периодично. След като сместа поизстине, с нея се пълнят изчистените чушки. Налива се малко вода в тавата. Запичат се в загрята предварително фурна за около 30 минути. Преди да изключим фурната, поръсваме чушките с настъргания кашкавал и връщаме обратно във фурната за 5 минути. При сервиране поръсваме със скълцаните пресни подправки. Сервираме чушките топли! Добър апетит!
Необходими продукти :
- 1 брой зелена салата
- 100-150 г рукола
- 1 връзка зелен лук
- 1 краставица
- 1 домат
- лимонов сок
- сол на вкус
- зехтин за овкусяване
- маслини за украса
- 1-2 стръка магданоз
Начин на приготвяне :
Зелената салата се измива, подсушава и нарязва на ситно. Слага се в подходяща купа. Към нея се добавят нарязаните краставици и скълцаните рукола и пресен лук. Подправя се със лимонов сок, зехтин и сол на вкус. Декорира се с разполовен, но не докрай, на няколко части домат, който оформяме като цвете. По средата му слагаме маслина. Използваме маслини, краставица и магданоз за украса.
Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 1 глава лук
- 100 г сирене
- 100 г пушено топено сирене
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- 1-2 щипки чубрица
- 1-2 стръка пресен магданоз
- 1-2 яйца
- 2 с.л брашно
- царевично брашно
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Картофите се сваряват, обелват се и се намачкват на пюре. Към тях се добавя настърганото сирене, нарязаното на парченца топено сирене и скълцаната на ситно глава лук. Прибавя се сол, кимион и черен пипер на вкус. Магданозът се наситнява и заедно с чубрицата се добавя към сместа. Чуква се едното яйце, добавя се брашното и се омесва много добре, до получаването на хомогенна смес. Добре е да престои малко на хладно( 30 минути). След това, от сместа се оформят кюфтенца, които се потапят в разбито яйце, а след това се овалват в царевичното брашно. Изпържват се в сгорещеното олио. Сервирате топли със сос по избор. Добър апетит!
Необходими продукти :
- 500 г печени чушки
- 1/2 връзка пресен лук
- 2 краставици
- 1-2 скилидки чесън
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 1-2 стръка пресен копър
- сол на вкус
- зехтин и оцет за овкусяване
- маслини за украса
Начин на приготвяне:
Чушките се нарязват на ситно и се слагат в подходяща купа, като за украса на салатата оставяме 1-2 встрани. Към тях се добавят обелените и нарязани на кубчета краставици. Скилидките чесън се обелват и пресоват, или нарязват на ситно. Добавят се към зеленчуците. Прибавят се и скълцаните магданоз и копър. Зеленият лук се измива, подсушава и нарязва на ситно. Прибавя се към салатата. Овкусява се със сол, зехтин и оцет на вкус. Разбърква се. Двете чушки, които заделихме по-рано, се нарязват на ивички. Салатата се украсява с тях, както и с маслините и няколко стръка магданоз. Сервира се студена. Добър апетит!