skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти:
- 5-6 броя месести чушки
- 1 глава лук
- 1 морков
- 150-200 г печурки
- 1 скилидка чесън
- 300 г сварено пилешко месо
- 100-150 мл сметана за готвене
- 150 г настърган кашкавал
- 1-2 топени сиренца (триъгълни)
- 2-3 стръка пресен копър и магданоз
- сол и черен пипер на вкус
- масло за запръжка
Начин на приготвяне:
Чушките се почистват и се нарязват на две. Измиват се и се подсушават. Подреждат се в леко подмазнена тава. Лукът и морковът се настъргват на едро ренде и се запържват в масло. Към тях се прибавят нарязаните на филийки или на по-ситно гъби и скилидка чесън. Разбърква се. Прибавят се пилешкото месо и топените сиренца. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Добавя се сметаната. Оставя се да къкри на слаб огън за 10-15 минути, като се разбърква периодично. След като сместа поизстине, с нея се пълнят изчистените чушки. Налива се малко вода в тавата. Запичат се в загрята предварително фурна за около 30 минути. Преди да изключим фурната, поръсваме чушките с настъргания кашкавал и връщаме обратно във фурната за 5 минути. При сервиране поръсваме със скълцаните пресни подправки. Сервираме чушките топли! Добър апетит!
1 коментара:
This looks to me so good...and I will try to make it.
Публикуване на коментар