skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 500 г печени чушки
- 1/2 връзка пресен лук
- 2 краставици
- 1-2 скилидки чесън
- 2-3 стръка пресен магданоз
- 1-2 стръка пресен копър
- сол на вкус
- зехтин и оцет за овкусяване
- маслини за украса
Начин на приготвяне:
Чушките се нарязват на ситно и се слагат в подходяща купа, като за украса на салатата оставяме 1-2 встрани. Към тях се добавят обелените и нарязани на кубчета краставици. Скилидките чесън се обелват и пресоват, или нарязват на ситно. Добавят се към зеленчуците. Прибавят се и скълцаните магданоз и копър. Зеленият лук се измива, подсушава и нарязва на ситно. Прибавя се към салатата. Овкусява се със сол, зехтин и оцет на вкус. Разбърква се. Двете чушки, които заделихме по-рано, се нарязват на ивички. Салатата се украсява с тях, както и с маслините и няколко стръка магданоз. Сервира се студена. Добър апетит!
0 коментара:
Публикуване на коментар