RSS

четвъртък, 25 август 2016 г.

Салатка с печени чушки, краставици и зелен лук



Необходими продукти : 


  • 500 г печени чушки 
  • 1/2 връзка пресен лук 
  • 2 краставици 
  • 1-2 скилидки чесън 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 1-2 стръка пресен копър
  • сол на вкус 
  • зехтин и оцет за овкусяване
  • маслини за украса



Начин на приготвяне:






Чушките се нарязват на ситно и се слагат в подходяща купа, като за украса на салатата оставяме 1-2 встрани. Към тях се добавят обелените и нарязани на кубчета краставици. Скилидките чесън се обелват и пресоват, или нарязват на ситно. Добавят се към зеленчуците. Прибавят се и скълцаните магданоз и копър. Зеленият лук се измива, подсушава и нарязва на ситно. Прибавя се към салатата. Овкусява се със сол, зехтин и оцет на вкус. Разбърква се. Двете чушки, които заделихме по-рано, се нарязват на ивички. Салатата се украсява с тях, както и с маслините и няколко стръка магданоз. Сервира се студена. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...